Manja slova Veća slova RSS
>

Održana Nacionalna konferencija o preduzetničkom učenju na Univerzitetu Donja Gorica

Datum objave: 15.10.2020 13:53 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


14. oktobra 2020. godine održana je Nacionalna konferencija o preduzetničkom učenju na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici. Konferenciju je organizovao Studentski Biznis Centar (SBC), a učešće na istoj ispred Centra za stručno obrazovanje u okviru panela „Razvoj preduzetničkog učenja putem idejnog osmišljavanja i implementacije obrazovnog programa u Crnoj Gori“ imao je direktor Duško Rajković.

Nacionalna konferencija o preduzetničkom učenju se realizuje u okviru projekta „BYLEAP – Balkans Youth: Linking Education, Abilities and Partnership Potential in Regional Employment Practise“ koji finansira Evropska Unija kroz Program „Civil Society Facility and Media 2018-2019“. Cilj projekta jeste umrežavanje glavnih aktera koji u Crnoj Gori, ali i šire u regionu zapadnog Balkana i Turskoj, koji rade na uvezivanju obrazovnog sistema sa politikom zapošljavanja i razvojem preduzetništva i preduzetničkog učenja.

Konferencija je imala za cilj promovisanje važnosti preduzetništva i preduzetničkog učenja mladih kroz učešće predstavnika organizacija civilnog društva koje se bave preduzetništvom i preduzetničkim učenjem i stvaranjem kvalitetne mreže i razmjene iskustava između javnog, privatnog i civilnog sektora.

U okviru panela „Razvoj preduzetničkog učenja putem idejnog osmišljavanja i implementacije obrazovnog programa u Crnoj Gori“ osim direktora Centra za stručno obrazovanje, gospodina Duška Rajkovića, govorili su i: Mubera Kurpejović- Ministarstvo prosvjete, prof. dr Dragan Radević- Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj, prof. dr Srđa Popović- Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, dr Zarija Pejović- Univerzitet Mediteran i mr Radivoje Drobnjak- Naučno-tehnološki park Crne Gore dok je moderatorka bila dr Sandra Tinaj.