Manja slova Veća slova RSS
>

Održan okrugli sto na temu „Razvoj novih kvalifikacija iz oblasti obrade drveta“

Datum objave: 15.10.2020 13:55 | Autor: Vjera Mitrović-Radošević

Ispis Štampaj stranicu


U srijedu 14.10.2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održan je okrugli sto na temu: „Razvoj novih kvalifikacija iz oblasti obrade drveta“.

Na okruglom stolu je razmatrano na kojim standardima zanimanja bi se zasnivali obrazovni programi iz oblasti obrade drveta, imajući u vidu potrebe našeg tržišta rada, inovacije u tehnologiji obrade drveta i sl.

Vjera Mitrović-Radošević, savjetnica u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje, upoznala je prisutne sa zakonskim okvirom, procedurom izrade dokumenata i novom metodologijom za razvoj kvalifikacija. Takođe, prisutnima su predstavljeni standardi zanimanja iz oblasti obrade drveta u okruženju i međunarodna standardna klasifikacija zanimanja ISCO 08.

Prisutni na okruglom stolu su diskutovali i iznosili argumente i predloge za definisanje standarda zanimanja na kojima bi se zasnivali pomenuti programi.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, srednjih stručnih škola iz Berana, kao i predstavnici kompanije „Doding“, koja se bavi izradom namještaja.

Sastanak je održan online, preko aplikacije „Zoom“, iz predostrožnosti zbog pandemije Covid-19.