Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан округли сто на тему „Развој нових квалификација из области обраде дрвета“

Датум објаве: 15.10.2020 13:55 | Аутор: Вјера Митровић-Радошевић

Испис Штампај страницу


У сриједу 14.10.2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање одржан је округли сто на тему: „Развој нових квалификација из области обраде дрвета“.

На округлом столу је разматрано на којим стандардима занимања би се заснивали образовни програми из области обраде дрвета, имајући у виду потребе нашег тржишта рада, иновације у технологији обраде дрвета и сл.

Вјера Митровић-Радошевић, савјетница у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање, упознала је присутне са законским оквиром, процедуром израде докумената и новом методологијом за развој квалификација. Такође, присутнима су представљени стандарди занимања из области обраде дрвета у окружењу и међународна стандардна класификација занимања ИСЦО 08.

Присутни на округлом столу су дискутовали и износили аргументе и предлоге за дефинисање стандарда занимања на којима би се заснивали поменути програми.

Округлом столу су присуствовали представници Завода за запошљавање Црне Горе, средњих стручних школа из Берана, као и представници компаније „Додинг“, која се бави израдом намјештаја.

Састанак је одржан онлине, преко апликације „Зоом“, из предострожности због пандемије Цовид-19.