Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана три регионална састанка у оквиру ТО РЕГОС пројекта за усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње

Одржана три регионална састанка у оквиру ТО РЕГОС пројекта за усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње
Датум објаве: 21.10.2020 13:46 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срђан Обрадовић


Три састанка за регионално усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње, у оквиру пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, одржани су 09., 16. и 19. октобра 2020. године, преко апликације „Зоом“.

Главни циљ састанака је био усаглашавање кључних задатака и активности у оквиру групе задатака/ функција Анализа, планирање и организација рада, Припрема радног мјеста и Оперативни задаци за стандарде занимања Молер и Монтер суве градње. Састанку су присуствовали представници образовања и привреде, као националне коордианционе тачке за Албанију, Босну и Херцеговину, Косово, Црну Гору, Сјеверну Македонију и Србију, координатори за израду поменутих стандарда занимања и представници радних група из привреде из сваке од наведених земаља које учествују у пројекту.

Црну Гору су на састанку представљали: Сандра Бркановић, из Центра за стручно образовање - НЦП за образовање, Младен Перазић, из Привредне коморе – НЦП за привреду, Срђан Обрадовић, из Центра за стручно образовање – координатор за израду стандарда занимања, Раденко Булатовић, представник привреде и члан радне групе за израду стандарда занимања и Братислав Радуновић, представник образовања и члан радне групе за израду стандарда занимања.