Manja slova Veća slova RSS
>

Održan treći sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Keramičar iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan treći sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Keramičar iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 28.10.2020 12:59 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 20. i 26.10. 2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je treći nacionalni sastanak u cilju razvoja regionalno zasnovanog standarda zanimanja Keramičar iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora.

Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje upoznao je članove radne grupe sa detaljima rada u vezi izrade regionalnog standarda zanimanja Keramičar iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora. Radna grupa je radila na definisanju ključnih poslova i aktivnosti kod grupe poslova Administrativni zadaci, Komercijalni zadaci, Komunikacija i saradnja sa drugima, Osiguranje kvaliteta, Zaštita na radnom mjestu i zaštita životne sredine kao i na definisanju opisa zanimanja, radnog okruženja i uslova rada i odnos sa drugim profesijama za standard zanimanja Keramičar.

Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice, Nacionalni koordinator projekta za privredu za Crnu Goru -– Mladen Perazić i koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović.