Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан трећи састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Керамичар из области Грађевинарства и уређења простора

Одржан трећи састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Керамичар из области Грађевинарства и уређења простора
Датум објаве: 28.10.2020 12:59 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срђан Обрадовић


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 20. и 26.10. 2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање и путем апликације „Зоом“, одржан је трећи национални састанак у циљу развоја регионално заснованог стандарда занимања Керамичар из области Грађевинарства и уређења простора.

Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање упознао је чланове радне групе са детаљима рада у вези израде регионалног стандарда занимања Керамичар из области Грађевинарства и уређења простора. Радна група је радила на дефинисању кључних послова и активности код групе послова Административни задаци, Комерцијални задаци, Комуникација и сарадња са другима, Осигурање квалитета, Заштита на радном мјесту и заштита животне средине као и на дефинисању описа занимања, радног окружења и услова рада и однос са другим професијама за стандард занимања Керамичар.

Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представници средње стручне школе из Подгорице, Национални координатор пројекта за привреду за Црну Гору -– Младен Перазић и координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић.