Manja slova Veća slova RSS
>

Održan okrugli sto „Razvoj novih kvalifikacija iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita“

Datum objave: 28.10.2020 13:04 | Autor: Jadranka Radunović

Ispis Štampaj stranicu


U utorak 27.10.2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održan je okrugli sto na temu: „Razvoj novih kvalifikacija iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita“.

Na okruglom stolu je razmatrano na kojim standardima zanimanja bi se zasnivao obrazovni program Medicinski laboratorijski tehničar iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita, imajući u vidu potrebe našeg tržišta rada, inovacija i sl.

Jadranka Radunović, savjetnica u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje, upoznala je prisutne sa zakonskim okvirom, procedurom izrade dokumenata i novom metodologijom za razvoj kvalifikacija. Takođe, prisutnima su predstavljeni standardi zanimanja iz ove oblasti u okruženju i međunarodna standardna klasifikacija zanimanja ISCO 08.

Prisutni na okruglom stolu su diskutovali i iznosili argumente i predloge za definisanje standarda zanimanja na kojima bi se zasnivao pomenuti program.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici različitih odjeljenja Kliničkog centra Crne Gore i Instituta za javno zdravlje Crne Gore i predstavnica PZU Poliklinika „Dr Vuksanović“ iz Bara.