Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан округли сто „Развој нових квалификација из сектора Здравство и социјална заштита“

Датум објаве: 28.10.2020 13:04 | Аутор: Јадранка Радуновић

Испис Штампај страницу


У уторак 27.10.2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање одржан је округли сто на тему: „Развој нових квалификација из сектора Здравство и социјална заштита“.

На округлом столу је разматрано на којим стандардима занимања би се заснивао образовни програм Медицински лабораторијски техничар из сектора Здравство и социјална заштита, имајући у виду потребе нашег тржишта рада, иновација и сл.

Јадранка Радуновић, савјетница у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање, упознала је присутне са законским оквиром, процедуром израде докумената и новом методологијом за развој квалификација. Такође, присутнима су представљени стандарди занимања из ове области у окружењу и међународна стандардна класификација занимања ИСЦО 08.

Присутни на округлом столу су дискутовали и износили аргументе и предлоге за дефинисање стандарда занимања на којима би се заснивао поменути програм.

Округлом столу су присуствовали представници различитих одјељења Клиничког центра Црне Горе и Института за јавно здравље Црне Горе и представница ПЗУ Поликлиника „Др Вуксановић“ из Бара.