Manja slova Veća slova RSS
>

Održana dva regionalna sastanka u okviru TO REGOS projekta za usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje

Održana dva regionalna sastanka u okviru TO REGOS projekta za usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje
Datum objave: 12.11.2020 08:50 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Dva sastanka za regionalno usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje, u okviru projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, održani su 29.10. i 04.11. 2020. godine, preko aplikacije „Zoom“.

Glavni cilj sastanaka je bio usaglašavanje ključnih zadataka i aktivnosti u okviru grupe zadataka/ funkcija Administrativni zadaci, Komercijalni zadaci, Komunikacija i saradnja sa drugima, Osiguranje kvaliteta i Zaštita na radnom mjestu i zaštitu životne sredine za standarde zanimanja Moler i Monter suve gradnje. Sastanku su prisustvovali predstavnici obrazovanja i privrede, kao nacionalne koordinacione tačke za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju, koordinatori za izradu pomenutih standarda zanimanja i predstavnici radnih grupa iz privrede iz svake od navedenih zemalja koje učestvuju u projektu.

Crnu Goru su na sastanku predstavljali: Srđan Obradović, iz Centra za stručno obrazovanje – koordinator za izradu standarda zanimanja, Radenko Bulatović, predstavnik privrede i član radne grupe za izradu standarda zanimanja i Bratislav Radunović, predstavnik obrazovanja i član radne grupe za izradu standarda zanimanja.