Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана два регионална састанка у оквиру ТО РЕГОС пројекта за усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње

Одржана два регионална састанка у оквиру ТО РЕГОС пројекта за усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње
Датум објаве: 12.11.2020 08:50 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Два састанка за регионално усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње, у оквиру пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, одржани су 29.10. и 04.11. 2020. године, преко апликације „Зоом“.

Главни циљ састанака је био усаглашавање кључних задатака и активности у оквиру групе задатака/ функција Административни задаци, Комерцијални задаци, Комуникација и сарадња са другима, Осигурање квалитета и Заштита на радном мјесту и заштиту животне средине за стандарде занимања Молер и Монтер суве градње. Састанку су присуствовали представници образовања и привреде, као националне координационе тачке за Албанију, Босну и Херцеговину, Косово, Црну Гору, Сјеверну Македонију и Србију, координатори за израду поменутих стандарда занимања и представници радних група из привреде из сваке од наведених земаља које учествују у пројекту.

Црну Гору су на састанку представљали: Срђан Обрадовић, из Центра за стручно образовање – координатор за израду стандарда занимања, Раденко Булатовић, представник привреде и члан радне групе за израду стандарда занимања и Братислав Радуновић, представник образовања и члан радне групе за израду стандарда занимања.