Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан округли сто „Развој нових квалификација из сектора Здравство и социјална заштита“

Датум објаве: 16.11.2020 15:54 | Аутор: Јелена Кнежевић

Испис Штампај страницу


У четвртак 12.11.2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање одржан је округли сто на тему: „Развој нових квалификација из сектора Здравство и социјална заштита“.

На округлом столу је разматрано на којим стандардима занимања би се заснивао образовни програм Зубно-стоматолошки техничар из сектора Здравство и социјална заштита, имајући у виду потребе нашег тржишта рада, иновација и сл.
Јелена Кнежевић, савјетница у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање, упознала је присутне са законским оквиром, процедуром израде докумената и новом методологијом за развој квалификација. Такође, присутнима су представљени стандарди занимања из ове области у окружењу и међународна стандардна класификација занимања ИСЦО 08.
Присутни на округлом столу су дискутовали и износили аргументе и предлоге за дефинисање стандарда занимања на којима би се заснивао поменути програм.
Округлом столу су присуствовали представници: Клиничког центра Црне Горе, Стоматолошке коморе Црне Горе, Стоматолошке поликлинике КЦЦГ, Војно медицинског центра Црне Горе и ЈУ Стручна медицинска школа из Подгорице.