Manja slova Veća slova RSS
>

Održan okrugli sto „Razvoj novih kvalifikacija iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita“

Datum objave: 16.11.2020 15:54 | Autor: Jelena Knežević

Ispis Štampaj stranicu


U četvrtak 12.11.2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održan je okrugli sto na temu: „Razvoj novih kvalifikacija iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita“.

Na okruglom stolu je razmatrano na kojim standardima zanimanja bi se zasnivao obrazovni program Zubno-stomatološki tehničar iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita, imajući u vidu potrebe našeg tržišta rada, inovacija i sl.
Jelena Knežević, savjetnica u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje, upoznala je prisutne sa zakonskim okvirom, procedurom izrade dokumenata i novom metodologijom za razvoj kvalifikacija. Takođe, prisutnima su predstavljeni standardi zanimanja iz ove oblasti u okruženju i međunarodna standardna klasifikacija zanimanja ISCO 08.
Prisutni na okruglom stolu su diskutovali i iznosili argumente i predloge za definisanje standarda zanimanja na kojima bi se zasnivao pomenuti program.
Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici: Kliničkog centra Crne Gore, Stomatološke komore Crne Gore, Stomatološke poliklinike KCCG, Vojno medicinskog centra Crne Gore i JU Stručna medicinska škola iz Podgorice.