Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда занимања Молер из области Грађеинарства и уређења простора

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног  стандарда занимања Молер из области Грађеинарства и уређења простора
Датум објаве: 24.11.2020 11:19 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срђан Обрадовић


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 19. и 21.11. 2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање и путем апликације „Зоом“, одржан је четврти национални састанак у циљу развоја националног стандарда занимања Молер, из области Грађевинарства и уређења простора, заснованог на регионалном стандарду занимања Молер.

Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање упознао је чланове радне групе са усаглашеним регионалним стандардом занимања Молер и детаљима рада у вези израде националног стандарда занимања Молер из области Грађевинарства и уређења простора. Радна група је радила на анализи и усклађивању формулација активности код кључних послова/ Анализа, планирање и организација рада и Припрема радног мјеста, Оперативни послови, Административни задаци, Комерцијални задаци, Комуникација и сарадња са другима, Опис занимања, Повезаност са другим квалификацијама, у складу са Методологијом за израду националног стандарда занимања. Радна група је припремила нацрт националног стандарда занимања Молер, који ће бити послат социјалним партнерима на мишљење и надлежним тијелима на усвајање.

Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представници средње стручне школе из Подгорице и координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић.