Manja slova Veća slova RSS
>

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda zanimanja Monter suve gradnje iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda zanimanja Monter suve gradnje iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 01.12.2020 12:17 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 26. i 28.11. 2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je četvrti nacionalni sastanak u cilju razvoja nacionalnog standarda zanimanja Monter suve gradnje, iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora, zasnovanog na regionalnom standardu zanimanja Monter suve gradnje.

Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje upoznao je članove radne grupe sa usaglašenim regionalnim standardom zanimanja Monter suve gradnje i detaljima rada u vezi izrade nacionalnog standarda zanimanja Monter suve gradnje iz oblasti građevinarstva i uređenja prostora. Radna grupa je radila na analizi i usklađivanju formulacija aktivnosti kod ključnih poslova/ Analiza, planiranje i organizacija rada i Priprema radnog mjesta, Operativni poslovi, Administrativni zadaci, Komercijalni zadaci, Komunikacija i saradnja sa drugima, Opis zanimanja, Povezanost sa drugim kvalifikacijama, u skladu sa Metodologijom za izradu nacionalnog standarda zanimanja. Radna grupa je pripremila nacrt nacionalnog standarda zanimanja Monter suve gradnje, koji će biti poslat socijalnim partnerima na mišljenje i nadležnim tijelima na usvajanje.

Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice i koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović.