Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана обука радне групе за израду стандарда занимања из области Машинства и обраде метала са посебним акцентом на област Машинске енергетике и термотехнике

Одржана обука радне групе за израду стандарда занимања из области Машинства и обраде метала са посебним акцентом на област Машинске енергетике и термотехнике
Датум објаве: 01.12.2020 12:25 | Аутор: Ален Шабановић

Испис Штампај страницу


Ален Шабановић


18-19.11.2020. и 26-27.11.2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање одржана је обука чланова радне групе за израду стандарда занимања из области Машинства и обраде метала, са посебним акцентом на област машинске енергетике и термотехнике. Обука је одржана у четири дана у мањим групама, поштујући мјере и препоруке надлежних због актуелног вируса ЦОВИД-19.

Присутне чланове радне групе је у уводном дијелу поздравио директор Центра за стручно образовање, господин Душко Рајковић.

Ален Шабановић, самостални савјетник И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација, у Центру за стручно образовање упознао је присутне са законским оквиром, процедуром израде докумената и новом методологијом за развој квалификација. Чланови радне групе су упознати са правилима и инструкцијама за израду стандарда занимања из области Машинске енергетике и термотехнике.

Обуци су присуствовали представници сљедећих привредних субјеката: Термоелектране Пљевља, Хидроелектране Перућица, фирме СИСТЕМ-МНЕ д.о.о. и фирме ТЕРМОСИСТЕМ д.о.о. из Подгорице. Обуци су присуствовали: наставници Драгољуб Драганић из ЈУ Прва средња стручна школа Никшић и Зоран Ђукић из ЈУ Средња стручна школа „Иван Ускоковић“ из Подгорице. Позив је био упућен и представницима Хидроелектране Пива, као и фирме Енинг д.о.о. који су изразили жељу да дају свој допринос у изради стандарда занимања, али због раније преузетих обавеза и ситуације изазване пандемијом, били су спријечени да дођу, па су учествовали онлине.