Manja slova Veća slova RSS
>

Održana obuka radne grupe za izradu standarda zanimanja iz oblasti Mašinstva i obrade metala sa posebnim akcentom na oblast Mašinske energetike i termotehnike

Održana obuka radne grupe za izradu standarda zanimanja iz oblasti Mašinstva i obrade metala sa posebnim akcentom na oblast Mašinske energetike i termotehnike
Datum objave: 01.12.2020 12:25 | Autor: Alen Šabanović

Ispis Štampaj stranicu


Alen Šabanović


18-19.11.2020. i 26-27.11.2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održana je obuka članova radne grupe za izradu standarda zanimanja iz oblasti Mašinstva i obrade metala, sa posebnim akcentom na oblast mašinske energetike i termotehnike. Obuka je održana u četiri dana u manjim grupama, poštujući mjere i preporuke nadležnih zbog aktuelnog virusa COVID-19.

Prisutne članove radne grupe je u uvodnom dijelu pozdravio direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Duško Rajković.

Alen Šabanović, samostalni savjetnik I u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija, u Centru za stručno obrazovanje upoznao je prisutne sa zakonskim okvirom, procedurom izrade dokumenata i novom metodologijom za razvoj kvalifikacija. Članovi radne grupe su upoznati sa pravilima i instrukcijama za izradu standarda zanimanja iz oblasti Mašinske energetike i termotehnike.

Obuci su prisustvovali predstavnici sljedećih privrednih subjekata: Termoelektrane Pljevlja, Hidroelektrane Perućica, firme SISTEM-MNE d.o.o. i firme TERMOSISTEM d.o.o. iz Podgorice. Obuci su prisustvovali: nastavnici Dragoljub Draganić iz JU Prva srednja stručna škola Nikšić i Zoran Đukić iz JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ iz Podgorice. Poziv je bio upućen i predstavnicima Hidroelektrane Piva, kao i firme Ening d.o.o. koji su izrazili želju da daju svoj doprinos u izradi standarda zanimanja, ali zbog ranije preuzetih obaveza i situacije izazvane pandemijom, bili su spriječeni da dođu, pa su učestvovali online.