Manja slova Veća slova RSS
>

Održana obuka radne grupe za izradu standarda kvalifikacija iz oblasti Mašinstva i obrade metala, sa posebnim akcentom na oblast Mašinske energetike i termotehnike

Održana obuka radne grupe za izradu standarda kvalifikacija iz oblasti Mašinstva i obrade metala, sa posebnim akcentom na oblast Mašinske energetike i termotehnike
Datum objave: 18.01.2021 12:23 | Autor: Alen Šabanović

Ispis Štampaj stranicu


cso


U utorak 29.12.2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održana je obuka članova radne grupe za izradu standarda kvalifikacija iz oblasti Mašinstva i obrade metala, sa posebnim akcentom na oblast mašinske energetike i termotehnike. Obuka je održana poštujući mjere i preporuke nadležnih zbog aktuelnog virusa COVID-19.
Prisutne članove radne grupe je u uvodnom dijelu pozdravio direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Duško Rajković.
Alen Šabanović, samostalni savjetnik I za istraživanje i razvoj kvalifikacija, u Centru za stručno obrazovanje upoznao je prisutne sa zakonskim okvirom, procedurom izrade dokumenata i novom metodologijom za razvoj kvalifikacija. Članovi radne grupe su upoznati sa pravilima i instrukcijama za izradu standarda kvalifikacija iz oblasti Mašinske energetike i termotehnike.
Obuci su prisustvovali nastavnici Dragoljub Draganić iz JU Prva srednja stručna škola Nikšić i Zoran Đukić iz JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ iz Podgorice. Predstavnici privrednih subjekata: Termoelektrane Pljevlja, Hidroelektrane Piva, Hidroelektrane Perućica, firme SISTEM-MNE d.o.o. iz Podgorice, firme TERMOSISTEM d.o.o. iz Podgorice, firme Ening d.o.o. iz Nikšića, zbog ranije preuzetih obaveza i situacije izazvane pandemijom, bili su spriječeni da dođu, već su učestvovali online i izrazili su želju da daju svoj doprinos u izradi standarda kvalifikacija.