Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана обука радне групе за израду стандарда квалификација из области Машинства и обраде метала, са посебним акцентом на област Машинске енергетике и термотехнике

Одржана обука радне групе за израду стандарда квалификација из области Машинства и обраде метала, са посебним акцентом на област Машинске енергетике и термотехнике
Датум објаве: 18.01.2021 12:23 | Аутор: Ален Шабановић

Испис Штампај страницу


цсо


У уторак 29.12.2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање одржана је обука чланова радне групе за израду стандарда квалификација из области Машинства и обраде метала, са посебним акцентом на област машинске енергетике и термотехнике. Обука је одржана поштујући мјере и препоруке надлежних због актуелног вируса ЦОВИД-19.
Присутне чланове радне групе је у уводном дијелу поздравио директор Центра за стручно образовање, господин Душко Рајковић.
Ален Шабановић, самостални савјетник И за истраживање и развој квалификација, у Центру за стручно образовање упознао је присутне са законским оквиром, процедуром израде докумената и новом методологијом за развој квалификација. Чланови радне групе су упознати са правилима и инструкцијама за израду стандарда квалификација из области Машинске енергетике и термотехнике.
Обуци су присуствовали наставници Драгољуб Драганић из ЈУ Прва средња стручна школа Никшић и Зоран Ђукић из ЈУ Средња стручна школа „Иван Ускоковић“ из Подгорице. Представници привредних субјеката: Термоелектране Пљевља, Хидроелектране Пива, Хидроелектране Перућица, фирме СИСТЕМ-МНЕ д.о.о. из Подгорице, фирме ТЕРМОСИСТЕМ д.о.о. из Подгорице, фирме Енинг д.о.о. из Никшића, због раније преузетих обавеза и ситуације изазване пандемијом, били су спријечени да дођу, већ су учествовали онлине и изразили су жељу да дају свој допринос у изради стандарда квалификација.