Manja slova Veća slova RSS
>

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Podopolagač iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Podopolagač iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 27.01.2021 18:26 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 20, 21. i 22.01. 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je četvrti nacionalni sastanak u cilju razvoja nacionalnog standarda zanimanja Podopolagač, iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora, zasnovanog na regionalnom standardu zanimanja Podopolagač.
Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje upoznao je članove radne grupe sa usaglašenim regionalnim standardom zanimanja Podopolagač i detaljima rada u vezi izrade nacionalnog standarda zanimanja Podopolagač iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora. Radna grupa je radila na analizi i usklađivanju formulacija aktivnosti kod ključnih poslova/ Analiza, planiranje i organizacija rada i Priprema radnog mjesta, Operativni poslovi, Administrativni zadaci, Komercijalni zadaci, Komunikacija i saradnja sa drugima, Opis zanimanja, Povezanost sa drugim kvalifikacijama u skladu sa Metodologijom za izradu nacionalnog standarda zanimanja. Radna grupa je pripremila nacrt nacionalnog standarda zanimanja Podopolagač, koji će biti poslat socijalnim partnerima na mišljenje i nadležnim tijelima na usvajanje.
Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice i koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović.