Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Подополагач из области Грађевинарства и уређења простора

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Подополагач из области Грађевинарства и уређења простора
Датум објаве: 27.01.2021 18:26 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срђан Обрадовић


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 20, 21. и 22.01. 2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање и путем апликације „Зоом“, одржан је четврти национални састанак у циљу развоја националног стандарда занимања Подополагач, из области Грађевинарства и уређења простора, заснованог на регионалном стандарду занимања Подополагач.
Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање упознао је чланове радне групе са усаглашеним регионалним стандардом занимања Подополагач и детаљима рада у вези израде националног стандарда занимања Подополагач из области Грађевинарства и уређења простора. Радна група је радила на анализи и усклађивању формулација активности код кључних послова/ Анализа, планирање и организација рада и Припрема радног мјеста, Оперативни послови, Административни задаци, Комерцијални задаци, Комуникација и сарадња са другима, Опис занимања, Повезаност са другим квалификацијама у складу са Методологијом за израду националног стандарда занимања. Радна група је припремила нацрт националног стандарда занимања Подополагач, који ће бити послат социјалним партнерима на мишљење и надлежним тијелима на усвајање.
Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представници средње стручне школе из Подгорице и координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић.