Мања слова Већа слова РСС
>

Анализе

Датум објаве: 29.01.2021 09:50 | Аутор: Владо Копривица

Испис Штампај страницу


Праћење ученика након завршетка стручног образовања је један од кључних индикатора који се прати у циљу обезбјеђивања и унапређивања квалитета рада стручних школа. Европски оквир за осигурање квалитета (ЕQАВЕТ), чије је национално референтно тијело на територији Црне Горе Центар за стручно образовање, је уврстио овај индикатор на листу од 10 индикатора који се прате, а све у циљу унапређивања квалитета.

Центар за стручно образовање је израдио анализу овог индикатора на нивоу свих стручних школа у Црној Гори за школску 2019/2020. годину. Анализа је урађена на основу података добијених од стручних школа који су подијељени у неколико категорија.

Дуално образовање обезбјеђује услове за стицање, усавршавање и развој компетенција ученика у складу са потребама тржишта рада, а послодавцима омогућава да образују квалификовану радну снагу према сопственим потребама.

Центар за стручно образовање је израдио анализу дуалног образовања по секторима при чему смо користили и један дио истраживања који је радио ЕТФ у сардањи са школама и Центром за стручно образовање.