Manja slova Veća slova RSS
>

Održan okrugli sto na temu „Razvoj novih kvalifikacija iz sektora Humanistika i umjetnost“

Održan okrugli sto na temu „Razvoj novih kvalifikacija iz sektora Humanistika i umjetnost“
Datum objave: 02.02.2021 11:53 | Autor: Dušan Pejović

Ispis Štampaj stranicu


Dušan Pejović


U ponedjeljak 01.02.2021. godine, u prostorijama JU Srednja likovna škola “Petar škole “Petar Lubarda” sa Cetinja, održan je okrugli sto na temu: „Razvoj novih kvalifikacija iz sektora Humanistika i umjetnost“.

Na okruglom stolu je razmatrano na kojim standardima zanimanja bi se zasnivao obrazovni program Tehničar dizajna grafike iz sektora Humanistika i umjetnost, imajući u vidu potrebe našeg tržišta rada, inovacija i sl.

Dušan Pejović, predstavnik Centra za stručno obrazovanje, upoznao je prisutne sa zakonskim okvirom, procedurom izrade dokumenata i novom metodologijom za razvoj kvalifikacija. Takođe, prisutnima su predstavljeni standardi zanimanja iz ove oblasti u okruženju i međunarodna standardna klasifikacija zanimanja ISCO 08.

Prisutni na okruglom stolu su diskutovali i iznosili argumente i predloge za definisanje standarda zanimanja na kojima bi se zasnivao pomenuti program.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici privrednih društava štamparije “OBOD” AD, dizajn studija i štamparije “CREDO”d.o.o., dizajn studija i štamparije “DAA MONTENEGRO”, predstavnici Univerziteta „Mediteran“ Fakulteta vizuelnih umjetnosti, Fakulteta likovnih umjetnosti – Univerziteta Crne Gore, kao i predstavnici JU Srednja likovna škola “Petar Lubarda” sa Cetinja.