Manja slova Veća slova RSS
>

Donešen Godišnji plan obrazovanja odraslih za 2021. godinu

Datum objave: 03.02.2021 12:35 | Autor: Ljiljana Garić

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je na predlog Centra za stručno obrazovanje donijelo dokument Godišnji plan obrazovanja odraslih za 2021. godinu.

Na osnovu četvorogodišnjeg Plana obrazovanja odraslih, koji je usvojila Vlada Crne Gore za period 2019-2022. pripremljen je Godišnji plan obrazovanja odraslih. Godišnjim planom su po prioritetnim oblastima razrađene aktivnosti i programi. Pored aktivnosti/programa ovaj dokument sadrži nosioce aktivnosti, indikatore za praćenje i finansijska sredstva potrebna za njegovu realizaciju.

Poseban akcenat u 2021. godini biće stavljen na jačanje obrazovne ponude za odrasle, kreiranje materijala za učenje (priručnika i sl.), promociju cjeloživotnog učenja, unapređenje profesionalnih kompetencija zaposlenih, stvaranje novih prilika za učenje posebno nezaposlenih i ranjivih kategorija, lični razvoj i usavršavanje kroz učenje, promociju e-učenja i dr.

Centar za stručno obrazovanje je pripremio Izvještaj o realizovanim aktivnostima obrazovanja odraslih u 2020. godini koji je dostavljen Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Dokumenta su objavljena na sajtu Minisarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta https://mps.gov.me/vijesti/237969/Godisnji-plan-obrazovanja-odraslih.html