Мања слова Већа слова РСС
>

Донешен Годишњи план образовања одраслих за 2021. годину

Датум објаве: 03.02.2021 12:35 | Аутор: Љиљана Гарић

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете, науке, културе и спорта је на предлог Центра за стручно образовање донијело документ Годишњи план образовања одраслих за 2021. годину.

На основу четворогодишњег Плана образовања одраслих, који је усвојила Влада Црне Горе за период 2019-2022. припремљен је Годишњи план образовања одраслих. Годишњим планом су по приоритетним областима разрађене активности и програми. Поред активности/програма овај документ садржи носиоце активности, индикаторе за праћење и финансијска средства потребна за његову реализацију.

Посебан акценат у 2021. години биће стављен на јачање образовне понуде за одрасле, креирање материјала за учење (приручника и сл.), промоцију цјеложивотног учења, унапређење професионалних компетенција запослених, стварање нових прилика за учење посебно незапослених и рањивих категорија, лични развој и усавршавање кроз учење, промоцију е-учења и др.

Центар за стручно образовање је припремио Извјештај о реализованим активностима образовања одраслих у 2020. години који је достављен Министарству просвјете, науке, културе и спорта.

Документа су објављена на сајту Минисарства просвјете, науке, културе и спорта хттпс://мпс.гов.ме/вијести/237969/Годисњи-план-образовања-одраслих.хтмл