Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан састанак Форума ЕТФ за осигурање квалитета у стручном образовању

Одржан састанак Форума ЕТФ за осигурање квалитета у стручном образовању
Датум објаве: 03.02.2021 12:45 | Аутор: Иван Марковић

Испис Штампај страницу


Иван Марковић


2. фебруара 2021. године одржан је годишњи онлине састанак ЕТФ Форума за осигурање квалитета у стручном образовању којем су присуствовале националне контакт особе земаља чланица Форума.

На састанку је урађен преглед свих активности током прошле године, попут организације Пеер Висит-а у Црној Гори за који су све припремне активности биле обављене, али су због ситуације изазване пандемијом Цовид-19 морале бити отказане. Умјесто тога приступило се организацији онлине састанака на којима су представници Црне Горе имали запажену улогу. На једном од састанака представљен је систем Самоевалуације у Црној Гори.

На састанку је било ријечи о развоју докумената током претходне године. Представници Црне Горе су напоменули да је урађена анализа на тему „Праћење ученика стручних школа након завршетка школовања за школску 2019/2020. годину“, која је окарактерисана као веома важан документ за систем стручног образовања.

Током састанка је било ријечи о плану рада Форума за 2021. годину. Планирано је проширење Форума новим земљама чланицама које су дио источне Европе, затим организација тематских wебинара, оснивање управног одбора Форума који би чинили одређени број представника земаља чланица.

До краја године планирана је организација једног састанка у Торину, као и ПЕЕР ВИСИТ-а у некој од земаља чланица уколико то дозволи епидемиолошка ситуација у Европи. На крају смо од стране секретаријата Форума упознати са ажурираним верзијама докумената на нивоу ЕУ у којима су дате нове препоруке и смјернице за развој стручног образовања.

Састанку су присуствовали представници Одјељења за квалитет и КПР у Центру за стручно образовање и националне контакт особе у Форуму ЕТФ за осигурање квалитета у стручном образовању Владислав Копривица и Иван Марковић.