Manja slova Veća slova RSS
>

Održan prvi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Moler iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan prvi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS  projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Moler iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 09.02.2021 13:53 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović

U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 02, 03, i 05.02. 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je prvi nacionalni sastanak u cilju razvoja nacionalnog standarda kvalifikacije Moler, iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora, zasnovanog na regionalnom i nacionalnom standardu zanimanja Moler.

Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje organizovao je obuku za članove radne grupe za pisanje standarda kvalifikacije u skladu sa važećom Metodologijom za izradu standarda kvalifikacije. Nakon obuke, članovi radne grupe su radili na definisanju jedinica kvalifikacija, na osnovu regionalnog i nacionalnog standarda zanimanja Moler. Nakon definisanja jedinica kvalifikacija, članovi radne grupe radili su na definisanju ishoda učenja i kriterijuma za dostizanje ishoda učenja kod jedinica kvalifikacija.

Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice i koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović.