Manja slova Veća slova RSS
>

Održan drugi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Moler iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan drugi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Moler iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 10.02.2021 13:02 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 05. i 06.02. 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je drugi nacionalni sastanak u cilju razvoja nacionalnog standarda kvalifikacije Moler, iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora, zasnovanog na regionalnom i nacionalnom standardu zanimanja Moler.

Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje predstavio je članovima radne grupe jedinice kvalifikacije, ishode učenja i kriterijume za dostizanje ishoda učenja, koji su urađeni na prvom sastanku. Nakon toga, članovi radne grupe su radili na definisanju ostalih jedinica kvalifikacija, ishoda učenja i kriterijuma za dostizanje ishoda učenja, na osnovu regionalnog i nacionalnog standarda zanimanja Moler.

Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice i koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović i Mladen Perazić, nacionalni koordinator projekta za privredu, predstavnik Privredne komore Crne Gore.