Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан други састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Молер из области Грађевинарства и уређења простора

Одржан други састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Молер из области Грађевинарства и уређења простора
Датум објаве: 10.02.2021 13:02 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срђан Обрадовић


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 05. и 06.02. 2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање и путем апликације „Зоом“, одржан је други национални састанак у циљу развоја националног стандарда квалификације Молер, из области Грађевинарства и уређења простора, заснованог на регионалном и националном стандарду занимања Молер.

Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање представио је члановима радне групе јединице квалификације, исходе учења и критеријуме за достизање исхода учења, који су урађени на првом састанку. Након тога, чланови радне групе су радили на дефинисању осталих јединица квалификација, исхода учења и критеријума за достизање исхода учења, на основу регионалног и националног стандарда занимања Молер.

Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представници средње стручне школе из Подгорице и координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић и Младен Перазић, национални координатор пројекта за привреду, представник Привредне коморе Црне Горе.