Manja slova Veća slova RSS
>

Održan prvi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Monter suve gradnje iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan prvi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Monter suve gradnje iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 15.02.2021 11:16 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 09. i 12.02. 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je prvi nacionalni sastanak u cilju razvoja nacionalnog standarda kvalifikacije Monter suve gradnje, iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora, zasnovanog na regionalnom i nacionalnom standardu zanimanja Monter suve gradnje.

Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje organizovao je obuku za članove radne grupe za pisanje standarda kvalifikacije u skladu sa važećom Metodologijom za izradu standarda kvalifikacije. Nakon obuke, članovi radne grupe su radili na definisanju jedinica kvalifikacija, na osnovu regionalnog i nacionalnog standarda zanimanja Monter suve gradnje. Nakon definisanja jedinica kvalifikacija, članovi radne grupe radili su na definisanju ishoda učenja i kriterijuma za dostizanje ishoda učenja kod jedinica kvalifikacija.

Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice, koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović i Mladen Perazić, nacionalni koordinator projekta za privredu, predstavnik Privredne komore Crne Gore.