Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан први састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Монтер суве градње из области Грађевинарства и уређења простора

Одржан први састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Монтер суве градње из области Грађевинарства и уређења простора
Датум објаве: 15.02.2021 11:16 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срђан Обрадовић


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 09. и 12.02. 2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање и путем апликације „Зоом“, одржан је први национални састанак у циљу развоја националног стандарда квалификације Монтер суве градње, из области Грађевинарства и уређења простора, заснованог на регионалном и националном стандарду занимања Монтер суве градње.

Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање организовао је обуку за чланове радне групе за писање стандарда квалификације у складу са важећом Методологијом за израду стандарда квалификације. Након обуке, чланови радне групе су радили на дефинисању јединица квалификација, на основу регионалног и националног стандарда занимања Монтер суве градње. Након дефинисања јединица квалификација, чланови радне групе радили су на дефинисању исхода учења и критеријума за достизање исхода учења код јединица квалификација.

Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представници средње стручне школе из Подгорице, координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић и Младен Перазић, национални координатор пројекта за привреду, представник Привредне коморе Црне Горе.