Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан први састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Подополагач из области Грађевинарства и уређења простора

Одржан први састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Подополагач из области Грађевинарства и уређења простора
Датум објаве: 02.03.2021 13:32 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срдјан Обрадовиц

У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 23. и 27.02. 2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање и путем апликације „Зоом“, одржан је први национални састанак у циљу развоја националног стандарда квалификације Подополагач, из области Грађевинарства и уређења простора, заснованог на регионалном и националном стандарду занимања Подополагач.
Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање организовао је обуку за чланове радне групе за писање стандарда квалификације у складу са важећом Методологијом за израду стандарда квалификације. Након обуке, чланови радне групе су радили на дефинисању јединица квалификација, на основу регионалног и националног стандарда занимања Подополагач. Након дефинисања јединица квалификација, чланови радне групе радили су на дефинисању исхода учења и критеријума за достизање исхода учења код јединица квалификација.
Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представници средње стручне школе из Подгорице, координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић.