Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан трећи састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Молер из области Грађевинарства и уређења простора

Одржан трећи састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој националног стандарда квалификације Молер из области Грађевинарства и уређења простора
Датум објаве: 08.03.2021 10:44 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


цсо


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 02.03. и 04.03. 2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање и путем апликације „Зоом“, одржан је трећи национални састанак у циљу развоја националног стандарда квалификације Молер, из области Грађевинарства и уређења простора, заснованог на регионалном и националном стандарду занимања Молер.
Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање упознао је чланове са дефинисаним јединицима квалификације на претходним састанцима. Радна група је радила на усклађивању формулација за исходе учења и критеријуме за достизање исхода учења, као и на дефинисању кључних компетенција код јединица квалификације. Дефинисан је опис квалификације/исхода учења за стручну квалификацију Молер, одређен је оквирни број часова, кредитна вриједност и улазни услови за јединице квалификације. Радна група је дефинисала образовне области према НКО/ ИСЦЕД-у, ниво образовања НКО/ ИСЦЕД-у, ниво квалификације према ЕQФ-у, повезаност са другим квалификацијама и проходност.
Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представници средње стручне школе из Подгорице, координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић.