Manja slova Veća slova RSS
>

Održan treći sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Monter suve gradnje iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan treći sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije Monter suve gradnje iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 08.03.2021 10:54 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


cso


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 05.03. i 06.03. 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je treći nacionalni sastanak u cilju razvoja nacionalnog standarda kvalifikacije Monter suve gradnje, iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora, zasnovanog na regionalnom i nacionalnom standardu zanimanja Monter suve gradnje.
Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje upoznao je članove sa definisanim jedinicima kvalifikacije na prethodnim sastancima. Radna grupa je radila na usklađivanju formulacija za ishode učenja i kriterijume za dostizanje ishoda učenja, kao i na definisanju ključnih kompetencija kod jedinica kvalifikacije. Definisan je opis kvalifikacije/ishoda učenja za stručnu kvalifikaciju Monter suve gradnje, određen je okvirni broj časova, kreditna vrijednost i ulazni uslovi za jedinice kvalifikacije. Radna grupa je definisala obrazovne oblasti prema NKO/ ISCED-u, nivo obrazovanja NKO/ ISCED-u, nivo kvalifikacije prema EQF-u, povezanost sa drugim kvalifikacijama i prohodnost.
Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice, koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović.