Manja slova Veća slova RSS
>

Održan prvi sastanak sa predstavnicima projekta „Connected Through Mobility“

Održan prvi sastanak sa predstavnicima projekta „Connected Through Mobility“
Datum objave: 27.03.2021 18:35 | Autor: Sandra Brkanović

Ispis Štampaj stranicu


U četvrtak, 18. marta 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje, održan je prvi sastanak sa predstavnicima projekta „Connected through mobility“ koji će se u Crnoj Gori realizovati u naredne tri godine. Projekat zastupa organizacija MeOut iz Mađarske, a Centar za stručno obrazovanje je juna 2020. godine postao partnerska institucija, na osnovu preporuke Mađarske ambasade u Crnoj Gori.
Sveobuhvatni cilj ovog pilot projekta je upoznavanje četiri zemlje zapadnog Balkana: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova, sa međunarodnim programom mobilnosti u stručnom obrazovanju.
Projekat obuhvata kratkoročne i dugoročne razmjene učenika srednjih stručnih škola u trajanju od 30 i 90 dana iz svake od navedenih zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Crna Gora) u neku od zemalja obuhvaćenih Erasmus+ programom (Grčka, Mađarska, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija), razmjenu nastavnika uz učenje na radnom mjestu u trajanju od sedam dana, organizaciju konferencija i drugih aktivnosti koje će Centar za stručno obrazovanje, kao partnerska institucija, sprovoditi u Crnoj Gori.
Sastanku su prisustvovali predstavnici MeOut organizacije iz Mađarske i Centra za stručno obrazovanje iz Crne Gore, koji su dogovorili zajedničke aktivnosti u okviru projekta u narednom periodu.