Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан први састанак са представницима пројекта „Цоннецтед Тхроугх Мобилитy“

Одржан први састанак са представницима пројекта „Цоннецтед Тхроугх Мобилитy“
Датум објаве: 27.03.2021 18:35 | Аутор: Сандра Бркановић

Испис Штампај страницу


У четвртак, 18. марта 2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање, одржан је први састанак са представницима пројекта „Цоннецтед тхроугх мобилитy“ који ће се у Црној Гори реализовати у наредне три године. Пројекат заступа организација МеОут из Мађарске, а Центар за стручно образовање је јуна 2020. године постао партнерска институција, на основу препоруке Мађарске амбасаде у Црној Гори.
Свеобухватни циљ овог пилот пројекта је упознавање четири земље западног Балкана: Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Косова, са међународним програмом мобилности у стручном образовању.
Пројекат обухвата краткорочне и дугорочне размјене ученика средњих стручних школа у трајању од 30 и 90 дана из сваке од наведених земаља (Албанија, Босна и Херцеговина, Косово и Црна Гора) у неку од земаља обухваћених Ерасмус+ програмом (Грчка, Мађарска, Пољска, Србија, Словачка, Словенија), размјену наставника уз учење на радном мјесту у трајању од седам дана, организацију конференција и других активности које ће Центар за стручно образовање, као партнерска институција, спроводити у Црној Гори.
Састанку су присуствовали представници МеОут организације из Мађарске и Центра за стручно образовање из Црне Горе, који су договорили заједничке активности у оквиру пројекта у наредном периоду.