Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана обука чланова радне групе који ће учествовати у изради образовних програма из сектора Здравство и социјална заштита, подсектора Здравство

Датум објаве: 30.03.2021 09:58 | Аутор: Јелена Кнежевић

Испис Штампај страницу


У петак, 26.03.2021. године, одржана је онлине обука чланова радне групе који ће учествовати у изради образовних програма из области Стоматологије. Обуци је присуствовало девет наставника из двије средње стручне школе у којима се реализује ова област: ЈУ Стручна медицинска школа Подгорица, ЈУ Средња медицинска школа „Др Бранко Зоговић“ и један представник Медицинског факултета- смјера Стоматологија.

Присутнима су представљени прописи и процедуре за развој квалификација у стручном образовању, структура стандарда занимања, стандарда стручних квалификација, стандарда квалификације нивоа образовања и образовног програма, кључне компетенције за цјеложивотно учење, као и начин израде наставног плана и образовног програма (дефинисање модула на основу стандарда занимања и стандарда стручне квалификације, дефинисање исхода учења према Блумовој таксономији, дефинисање критеријума за достизање исхода учења коришћењем одговарајућих глагола према Блумовој таксономији, дефинисање начина провјеравања достигнутости исхода учења, дидактичких препорука, литературе, обавезних начина оцјењивања исхода учења, просторних и материјалних услова за извођење наставе, дефинисање корелације између модула, кључних компетенција, испитних каталога за практични, завршни и стручни испит, као и дефинисање осталих тачака које су предвиђене образовним програмом). Након упутства које су добили, присутни су радили на дефинисању и усаглашавању наставног плана, а затим су им подијељени конкретни задаци и рокови везани за израду образовних програма.


Обуку је водила Јелена Кнежевић, самостални савјетник И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација Центра за стручно образовање.