Manja slova Veća slova RSS
>

Održan online sastanak sa užim timovima nastavnika, koji će raditi na kreiranju jedinstvenih baza pitanja i odgovora, za završni ispit u okviru modularizovanih obrazovnih programa

Datum objave: 12.04.2021 13:02 | Autor: Slavica Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje je 08.04.2021. godine, organizovao online sastanak prethodno formiranih užih timova nastavnika srednjih stručnih i mješovitih škola, u cilju izrade baze pitanja i odgovora za završni ispit u okviru 9 modularizovanih obrazovnih programa u školskoj 2020/2021. godini: Elektroinstalater, Monter elektronske komunikacione infrastrukture, Konobar, Kuvar, Prodavač, Frizer, Modni krojač, Proizvođač prehrambenih proizvoda i Vodoinstalater. Sastanak je održan online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 29 nastavnika i koordinatora srednjih stručnih i mješovitih škola iz različitih gradova Crne Gore u kojima se ove školske godine sprovodi polaganje završnog ispita po modularizovanim obrazovnim programima.

Sastanak ispred Centra za stručno obrazovanje je vodila Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija i Slavica Jovanović, samostalni savjetnik I u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija.

Na sastanku je prikazana prezentacija o tipovima zadataka za test u kojoj su sadržane osnovne preporuke i instrukcije za izradu pitanja otvorenog i zatvorenog tipa za izradu testova.

Nakon prezentacije, nastavnicima su date instrukcije o načinu rada timova, razmjeni materijala i načinu komunikacije sa Centrom za stručno obrazovanje. Nastavnicima je u tom cilju formiran nalog u Dropbox-u, sa kojim mogu pristupiti materijalu sa pitanjima i odgovorima koje su škole proslijedile Centru za stručno obrazovanje.

Jedinstvena baza pitanja i odgovora će naknado biti poslata svim školama, nakon čega će svaka škola pojedinačno pripremati test, koji će uključivati dogovoreni broj pitanja iz zajedničke baze.

Uži timovi nastavnika će obratiti pažnju i na materijal koji treba da bude proslijeđen učenicima (Ispitni katalog modularizovanog obrazovanog programa), a iz kojeg treba da budu isključene oblasti koje su sa učenicima realizovane tokom IV klasifikacionog perioda završnog razreda.

Novi sastanak za konsultacije Centra za stručno obrazovanje sa užim timovima nastavnika, biće održan u terminu o kojem će nastavnici naknadno biti obaviješteni.