Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан онлине састанак са ужим тимовима наставника, који ће радити на креирању јединствених база питања и одговора, за завршни испит у оквиру модуларизованих образовних програма

Датум објаве: 12.04.2021 13:02 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Центар за стручно образовање је 08.04.2021. године, организовао онлине састанак претходно формираних ужих тимова наставника средњих стручних и мјешовитих школа, у циљу израде базе питања и одговора за завршни испит у оквиру 9 модуларизованих образовних програма у школској 2020/2021. години: Електроинсталатер, Монтер електронске комуникационе инфраструктуре, Конобар, Кувар, Продавач, Фризер, Модни кројач, Произвођач прехрамбених производа и Водоинсталатер. Састанак је одржан онлине преко апликације „Зоом“, а присуствовало је 29 наставника и координатора средњих стручних и мјешовитих школа из различитих градова Црне Горе у којима се ове школске године спроводи полагање завршног испита по модуларизованим образовним програмима.

Састанак испред Центра за стручно образовање је водила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација и Славица Јовановић, самостални савјетник И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација.

На састанку је приказана презентација о типовима задатака за тест у којој су садржане основне препоруке и инструкције за израду питања отвореног и затвореног типа за израду тестова.

Након презентације, наставницима су дате инструкције о начину рада тимова, размјени материјала и начину комуникације са Центром за стручно образовање. Наставницима је у том циљу формиран налог у Дропбоx-у, са којим могу приступити материјалу са питањима и одговорима које су школе прослиједиле Центру за стручно образовање.

Јединствена база питања и одговора ће накнадо бити послата свим школама, након чега ће свака школа појединачно припремати тест, који ће укључивати договорени број питања из заједничке базе.

Ужи тимови наставника ће обратити пажњу и на материјал који треба да буде прослијеђен ученицима (Испитни каталог модуларизованог образованог програма), а из којег треба да буду искључене области које су са ученицима реализоване током ИВ класификационог периода завршног разреда.

Нови састанак за консултације Центра за стручно образовање са ужим тимовима наставника, биће одржан у термину о којем ће наставници накнадно бити обавијештени.