Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан онлине састанак са директорима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2020/2021. години

Датум објаве: 23.04.2021 12:13 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Центар за стручно образовање је 20.04.2021. године, организовао онлине састанак са директорима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2020/2021. години за модуларизоване образовне програме и образовне програме који су усвојени прије 2017. године. Састанак је одржан онлине преко апликације „Зоом“, а присуствовало је 37 директора средњих стручних и мјешовитих школа, као и њихових сарадника, из различитих градова Црне Горе.

Састанак је, испред Центра за стручно образовање, водила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација. Састанку су присуствовали и Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање и Зора Богићевић, представник Министарства просвјете који су поздравили директоре и њихове сараднике и дали им потребне информације.

На састанку је приказана презентација о садржини, начину полагања и организацији завршних испита у средњим стручним и мјешовитим школама. Након презентације, директори су обавијештени о организацији рада ужих тимова на изради јединствене базе питања и одговора који ће накнадо од стране Центра за стручно образовање бити прослијеђени свим школама да би свака школа појединачно припремила тест.

Директори су прихватили предлог да се завршни испити организују у истом временском термину за сваки образовни програм, оријентационо у другој половини јуна 2021. године. Питање организације екстерних стручних испита је остављено за наредни састанак.