Manja slova Veća slova RSS
>

Održan online sastanak sa direktorima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2020/2021. godini

Datum objave: 23.04.2021 12:13 | Autor: Slavica Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje je 20.04.2021. godine, organizovao online sastanak sa direktorima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2020/2021. godini za modularizovane obrazovne programe i obrazovne programe koji su usvojeni prije 2017. godine. Sastanak je održan online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 37 direktora srednjih stručnih i mješovitih škola, kao i njihovih saradnika, iz različitih gradova Crne Gore.

Sastanak je, ispred Centra za stručno obrazovanje, vodila Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija. Sastanku su prisustvovali i Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje i Zora Bogićević, predstavnik Ministarstva prosvjete koji su pozdravili direktore i njihove saradnike i dali im potrebne informacije.

Na sastanku je prikazana prezentacija o sadržini, načinu polaganja i organizaciji završnih ispita u srednjim stručnim i mješovitim školama. Nakon prezentacije, direktori su obaviješteni o organizaciji rada užih timova na izradi jedinstvene baze pitanja i odgovora koji će naknado od strane Centra za stručno obrazovanje biti proslijeđeni svim školama da bi svaka škola pojedinačno pripremila test.

Direktori su prihvatili predlog da se završni ispiti organizuju u istom vremenskom terminu za svaki obrazovni program, orijentaciono u drugoj polovini juna 2021. godine. Pitanje organizacije eksternih stručnih ispita je ostavljeno za naredni sastanak.