Мања слова Већа слова РСС
>

Одржани онлине састанци са ужим и ширим тимовима наставника, који су радили на креирању јединствених база питања и одговора за завршни испит у оквиру модуларизованих образовних програма

Одржани онлине састанци са ужим и ширим тимовима наставника, који су радили на креирању јединствених база питања и одговора за завршни испит у оквиру модуларизованих образовних програма
Датум објаве: 17.05.2021 08:56 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Славица Јовановић


Центар за стручно образовање је 13. и 14. маја 2021. године, организовао онлине састанке са претходно формираним ужим и ширим тимовима наставника средњих стручних и мјешовитих школа, у циљу формирања база питања и одговора за завршни испит, а који би се користили за израду тестова за стручну теорију у оквиру 9 модуларизованих образовних програма у школској 2020/2021. години: Електроинсталатер, Монтер електронске комуникационе инфраструктуре, Конобар, Кувар, Продавач, Фризер, Модни кројач, Произвођач прехрамбених производа и Водоинсталатер. Састанци су одржани онлине преко апликације „Зоом“, а присуствовао је 81 наставник и координатор средњих стручних и мјешовитих школа из различитих градова Црне Горе у којима се ове школске године спроводи полагање завршног испита по модуларизованим образовним програмима.

Састанак испред Центра за стручно образовање је водила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација и Славица Јовановић, самостални савјетник И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација.
- 13. маја 2021. године организован је онлине састанак са ужим тимовима наставника за израду тестова за стручну теорију за завршни испит, а којем је присуствовало 27 наставника средњих стручних и мјешовитих школа.
- 14. маја 2021. године организован је онлине састанак са ширим тимовима наставника за израду тестова за стручну теорију за завршни испит, а којем је присуствовало 54 наставника средњих стручних и мјешовитих школа.

На састанку наставника који чине шире тимове из свих школа у којима се спроводе завршни испити из девет модуларизованих образовних програма, учесници су обавијештени да су направљене коначне базе питања и базе одговора за свих девет образовних програма од стране ужих тимова наставника.

Такође, наставници су упознати са подацима о свим образовним програмима а који се односе на укупан број питања у базама, предлозима за број питања на тесту, дужини трајања теста и предлога за табелу оцјењивања на тесту.

Сви присутни наставници су се углавном сложили да се истог датума полажу тестови из стручне теорије, а да тестови у зависности од образовног програма и договора наставника, буду направљени као јединствени или у оквиру сваке школе посебно.

На сљедећем састанку биће договорен коначан датум за обављање полагања теста за стручну теорију, након одржаног састанка са директорима школа.

Наставници ће имати могућност да до тада утврде предлоге за коначан број питања на тесту, као и бодовну листу за оцјењивање.