Manja slova Veća slova RSS
>

Održan online sastanak sa direktorima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2020/2021. godini

Održan online sastanak sa direktorima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2020/2021. godini
Datum objave: 20.05.2021 10:20 | Autor: Slavica Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Slavica Jovanović


Centar za stručno obrazovanje je 19.05.2021. godine, organizovao online sastanak sa direktorima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2020/2021. godini za modularizovane obrazovne programe. Sastanak je održan online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 23 direktora srednjih stručnih i mješovitih škola, kao i njihovih saradnika, iz različitih gradova Crne Gore.

Sastanak je, ispred Centra za stručno obrazovanje, vodila Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija. Sastanku su prisustvovali i Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje i Slavica Jovanović, samostalni savjetnik I u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija.

Na početku sastanka, direktori su obaviješteni da su završene jedinstvene baze pitanja i odgovora od strane izabranih nastavnika koji su činili uže timove za izradu baza. Nakon toga, na osnovu ankete koju su popunili svi direktori škola u kojima se organizuje polaganje završnog ispita, diskutovano je o datumu polaganja stručne teorije za završni ispit.

Direktori su prihvatili predlog da se završni ispiti organizuju 10.06.2021. godine sa početkom u 09h u trajanju od 120 minuta.

Nakon sastanka, od strane Centra za stručno obrazovanje biće direktorima prosljeđene baze pitanja i odgovora za svaki modularizovani obrazovni program za koji se organizuje polaganje završnog ispita, sa pratećim materijalom za izradu testa.