Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан онлине састанак са директорима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2020/2021. години

Одржан онлине састанак са директорима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2020/2021. години
Датум објаве: 20.05.2021 10:20 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Славица Јовановић


Центар за стручно образовање је 19.05.2021. године, организовао онлине састанак са директорима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2020/2021. години за модуларизоване образовне програме. Састанак је одржан онлине преко апликације „Зоом“, а присуствовало је 23 директора средњих стручних и мјешовитих школа, као и њихових сарадника, из различитих градова Црне Горе.

Састанак је, испред Центра за стручно образовање, водила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација. Састанку су присуствовали и Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање и Славица Јовановић, самостални савјетник И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација.

На почетку састанка, директори су обавијештени да су завршене јединствене базе питања и одговора од стране изабраних наставника који су чинили уже тимове за израду база. Након тога, на основу анкете коју су попунили сви директори школа у којима се организује полагање завршног испита, дискутовано је о датуму полагања стручне теорије за завршни испит.

Директори су прихватили предлог да се завршни испити организују 10.06.2021. године са почетком у 09х у трајању од 120 минута.

Након састанка, од стране Центра за стручно образовање биће директорима просљеђене базе питања и одговора за сваки модуларизовани образовни програм за који се организује полагање завршног испита, са пратећим материјалом за израду теста.