Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан онлине састанак са наставницима Ресурсног центра „Подгорица“, у циљу пружања подршке планирању наставног процеса у оквиру модуларизованих образовних програма

Датум објаве: 01.06.2021 14:49 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Центар за стручно образовање је 19.05.2021. године, организовао онлине састанак са наставницима Ресурсног центра „Подгорица“, на њихову иницијативу, у циљу пружања подршке планирању наставног процеса у оквиру модуларизованих образовних програма. У Ресурсном центру се изводи настава из два модуларизована образовна програма: Правно-административни техничар и Продавач. Састанак је одржан онлине преко апликације Теамс, а присуствовало је више наставника, координатори модуларизованих образовних програма и педагог.

 
Састанак је испред Центра за стручно образовање водила Славица Јовановић, самостални савјетник И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација, а присуствовали су и Ален Шабановић и Вјера Митровић-Радошевић, самостални савјетници И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација.

На састанку су анализирани годишњи планови и планови реализације исхода учења наставника из Ресусног центра у циљу побољшања и исправљања недостатака планова. Наставницима су дате и одређене препоруке о начину планирања наставе, уважавајући специфичности рада са дјецом са посебним потребама.

Након презентације планова и питања појединих наставника, дате су информације о начину комуникације и размјени материјала са Центром за стручно образовање, са нагласком на то да ће Ценар за стручно образовање увијек изаћи у сусрет за било коју врсту подршке наставницима у планирању наставе у модуларизованим образовним програмима.