Manja slova Veća slova RSS
>

Održana završna konferencija TO REGOS projekta u Beogradu

Održana završna konferencija TO REGOS projekta u Beogradu
Datum objave: 18.06.2021 18:40 | Autor: Sandra Brkanović

Ispis Štampaj stranicu


31. maja 2021. godine, održana je završna konferencija TO REGOS Projekta u Beogradu. Ovo je prva od 6 završnih konferecija koje će se održati u svim ekonomijama učesnicama u projektu: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori.

Na završnoj konferenciji, u uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili: Gabrijela Grujić - Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Časlav Mitrović - Agencija za kvalifikacije, Gojko Banović - Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i SEEVET Net mreža, Mirjana Kovačević - Privredna komora Srbije, Tina Šarić - ERI SEE Sekretarijat. Nakon uvodnog obraćanja, o TO REGOS projektu iz regionalne perspektive i na osnovu iskustvava nacionalnih koordinatora, prezentacije su održale: Ivana Živadinović - ERI SEE Sekretarijat, Ana Stojanović - Privredna komora Srbije, Maja Todorović - Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Sandra Brkanović - Centar za stručno obrazovanje, Crna Gora. Nakon prezentacija o regionalnim iskustvima, Tina Šarić, direktorica ERISEE Sekretarijata je predstavila naredne aktivnosti i mogućnost nastavka projekta.

Na kraju, u panelu koji je bio organizovan, razmijenjena su iskustva i predstavljene najnovije aktivnosti u stručnom obrazovanju u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na Zakon o dualnom obrazovanju i Pravilnik o priznavanju prethodnog učenja. Moderator panela je bila Tina Šarić, iz ERISEE Sekretarijata, a učesnici su bili: Gabrijela Grujić - Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Nevena Letić - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Gojko Banović -Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Tatijana Glišić Milutinović - Agencija za kvalifikacije, Ana Stojanović - Privredna komora Srbije i Dejan Đurđević - Hotel Sheraton, Novi Sad.