Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана завршна конференција ТО РЕГОС пројекта у Београду

Одржана завршна конференција ТО РЕГОС пројекта у Београду
Датум објаве: 18.06.2021 18:40 | Аутор: Сандра Бркановић

Испис Штампај страницу


31. маја 2021. године, одржана је завршна конференција ТО РЕГОС Пројекта у Београду. Ово је прва од 6 завршних конфереција које ће се одржати у свим економијама учесницама у пројекту: Албанији, Босни и Херцеговини, Косову, Сјеверној Македонији, Србији и Црној Гори.

На завршној конференцији, у уводном дијелу, присутнима су се обратили: Габријела Грујић - Министарство просвете науке и технолошког развоја, Часлав Митровић - Агенција за квалификације, Гојко Бановић - Завод за унапређивање образовања и васпитања и СЕЕВЕТ Нет мрежа, Мирјана Ковачевић - Привредна комора Србије, Тина Шарић - ЕРИ СЕЕ Секретаријат. Након уводног обраћања, о ТО РЕГОС пројекту из регионалне перспективе и на основу искуствава националних координатора, презентације су одржале: Ивана Живадиновић - ЕРИ СЕЕ Секретаријат, Ана Стојановић - Привредна комора Србије, Маја Тодоровић - Завод за унапређивање образовања и васпитања и Сандра Бркановић - Центар за стручно образовање, Црна Гора. Након презентација о регионалним искуствима, Тина Шарић, директорица ЕРИСЕЕ Секретаријата је представила наредне активности и могућност наставка пројекта.

На крају, у панелу који је био организован, размијењена су искуства и представљене најновије активности у стручном образовању у Републици Србији, са посебним освртом на Закон о дуалном образовању и Правилник о признавању претходног учења. Модератор панела је била Тина Шарић, из ЕРИСЕЕ Секретаријата, а учесници су били: Габријела Грујић - Министарство просвете науке и технолошког развоја, Невена Летић - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Гојко Бановић -Завод за унапређивање образовања и васпитања, Татијана Глишић Милутиновић - Агенција за квалификације, Ана Стојановић - Привредна комора Србије и Дејан Ђурђевић - Хотел Схератон, Нови Сад.