Мања слова Већа слова РСС
>

Перцепција послодаваца који учествују у дуалном систему образовања

Датум објаве: 18.06.2021 18:43 | Аутор: Александра Лалевић

Испис Штампај страницу


Привредна комора Црне Горе, у сарадњи са Центром за стручно образовање, организовала је 17. јуна 2021. године, презентацију истраживања: „Перцепција послодаваца који учествују у дуалном систему образовања о имплементацији овога процеса у Црној Гори“.

Током скупа учесницима су се обратили: директор Сектора за образовање и квалитет Привредне коморе Црне Горе- др Младен Перазић, начелница Дирекције за опште, средње и стручно образовање - Зора Богићевић, и директор Центра за стручно образовање - Душко Рајковић.

Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовања истакао је важност сарадње између представника привреде и школа, и додао да сви заједно морамо креирати кадрове сходно потребама, јер само на тај начин резултати неће изостати.

Он је рекао да је циљ дуалног образовања био да се постепено гради одрживи систем, како би он уопште заживио у Црној Гори, и додао да је тренутно 300 компанија укључено у овај програм. У циљу даље афирмације дуалног образовања, неопходно је радити на његовој промоцији кроз активно учешће свих субјеката друштва који су дио образовног система, укључујући подјелу одговорности у финансирању, да би сви имали бенефите – казао је Рајковић.

Рајковић је истакао да је истраживање које су урадили Привредна комора и Центар за грађанско образовање од изузетног значаја, чији ће се резултати искористити за унапређење система дуалног образовања, самим тим и стручно образовање у цјелини.

Представници Центра за стручно образовање на овом скупу су били: Владислав Копривица, Радоје Радуновић, Јадранка Радуновић и Александра Лалевић.