Manja slova Veća slova RSS
>

Konferencija „Obrazovanje odraslih i pandemija“

Konferencija  „Obrazovanje odraslih i pandemija“
Datum objave: 25.06.2021 08:53 | Autor: Ljiljana Garić

Ispis Štampaj stranicu


Od 23. do 25.06.2021. godine se u organizaciji DVV Internacionala za regiju Kavkaza i Jugoistočne Evrope i DVV Internationala – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, u hotelu „Marea“, u Neumu održava konferencija „Obrazovanje odraslih i pandemija“.

Konferenciju je otvorila Maja Avramovska, regionalna direktorica DVV Internacionala za regiju Kavkaza i Jugoistočne Evrope, a pozdravne govore, imali su i: Almin Hopovac, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, Arman Bešlija, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i dr Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Konferencija se bavi pitanjima pandemije koronavirusa i obrazovanja odraslih, zatim andragoškim ogledima u doba pandemije: alternacije i alternative u obrazovanju odraslih, kao i odgovorima ključnih aktera u obrazovanju odraslih u Bosni i Hercegovini na pandemiju koronavirusa.

Predstavnica Centra za stručno obrazovanje je bila Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, koja je i učestvovala u panel diskusiji: Pandemija koronavirusa i obrazovanje odraslih.