Manja slova Veća slova RSS
>

Potpisan Nacionalni Klasterski sporazum o saradnji u KETs-u

Potpisan Nacionalni Klasterski sporazum o saradnji u KETs-u
Datum objave: 25.06.2021 09:16 | Autor: Miliana Dabović

Ispis Štampaj stranicu


Kao jedan od rezultata implementacije projekta HISTEK (High specialized techiciansin KETs – visoko obučeni tehničari za ključne napredne tehnologije), 22. juna 2021. godine, u Privrednoj komori Crne Gore, potpisan je Nacionalni Klasterski sporazum o saradnji u KETs-u. Potpisnici sporazuma su Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta koje je i vodeći partner Projekta, Privredna komora Crne Gore, Centar za stručno obrazovanje, Edukativni centar “Montenesoft”, kompanija “Liming projekt”, Centar za strane jezike "OPEN DOORS" i JU Srednja mješovita škola “25. maj”.

Ciljevi formiranja Klastera su podržavanje integracije između sistema obrazovanja, obuke i rada, s posebnim osvrtom na tehničke vještine nastale u okviru projekta HISTEK. Klaster će se baviti i podsticanjem inovacija i transfera tehnologija kod MSP. Širenje tehničke i naučne kulture i promocija orijentacije mladih prema novim omogućujućim tehničkim zanimanjima; ali i uspostavljanje transnacionalne saradnje u oblasti obrazovanja između Italije-Albanije-Crne Gore.

Projekat HISTEK se realizuje kroz Program prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora, a biće završen 30. juna tekuće godine.