Мања слова Већа слова РСС
>

Потписан Национални Кластерски споразум о сарадњи у КЕТс-у

Потписан Национални Кластерски споразум о сарадњи у КЕТс-у
Датум објаве: 25.06.2021 09:16 | Аутор: Милиана Дабовић

Испис Штампај страницу


Као један од резултата имплементације пројекта ХИСТЕК (Хигх специализед тецхициансин КЕТс – високо обучени техничари за кључне напредне технологије), 22. јуна 2021. године, у Привредној комори Црне Горе, потписан је Национални Кластерски споразум о сарадњи у КЕТс-у. Потписници споразума су Министарство просвјете, науке, културе и спорта које је и водећи партнер Пројекта, Привредна комора Црне Горе, Центар за стручно образовање, Едукативни центар “Монтенесофт”, компанија “Лиминг пројект”, Центар за стране језике "ОПЕН ДООРС" и ЈУ Средња мјешовита школа “25. мај”.

Циљеви формирања Кластера су подржавање интеграције између система образовања, обуке и рада, с посебним освртом на техничке вјештине настале у оквиру пројекта ХИСТЕК. Кластер ће се бавити и подстицањем иновација и трансфера технологија код МСП. Ширење техничке и научне културе и промоција оријентације младих према новим омогућујућим техничким занимањима; али и успостављање транснационалне сарадње у области образовања између Италије-Албаније-Црне Горе.

Пројекат ХИСТЕК се реализује кроз Програм прекограничне сарадње Италија – Албанија – Црна Гора, а биће завршен 30. јуна текуће године.